Virginias aposta pels torrons i obre el seu primer obrador a Agramunt

08/10/2019

Elaborats pel xef Jordi Cruz i cuiners del CIB dirigits per Pep Nogué, l’última gama de productes uneix alta cuina i tradició.

Virginias, reconeguda marca de torrons i xocolates des de 1932, fa un salt cap a la innovació i l’alta cuina amb el seu darrer llançament. La Fira del Torró d’Agramunt serà l’escenari escollit per donar a conèixer les noves col·leccions de torrons Virginias i el Taller Virginias, dues línies de productes que ofereixen una àmplia gama de varietats i formats, així com el seu obrador. 
 
En col·laboració amb el xef Jordi Cruz i cuiners del Culinary Institute of Barcelona (CIB) dirigits per Pep Nogué, Virginias ha elaborat una gama de productes que uneix alta cuina i tradició. En concret, el CIB ha desenvolupat la línia Fusión, dins de la col·lecció de torrons Virginias, per a que els consumidors puguin apreciar tant la tradició com la modernitat de l’alta cuina a través d’un món de sabors i sensacions. Tanmateix, Jordi Cruz ha creat el dolç ‘Xocolata airejada amb ametlles salades i mel caramel·litzada’, una recreació pròpia de les postres que ofereix a l’ABaC, el seu restaurant de Barcelona de 3 estrelles Michelin.
 
Inauguració de l’obrador El Taller de Virginias
En la seva aposta pel torró, el pròxim dissabte 12 d’octubre, a les 11:30h, Virginias inaugurarà el seu primer obrador a aquesta localitat de la mà de Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida. Amb  300m², el Taller de Virginias, nom que rep l’espai, serà un centre experimental al voltant del món del torró on trobar els productes Virginias durant tot l’any. Així mateix, després de 38 anys, la localitat lleidatana torna a obrir un obrador.
 
Ubicat a l’Avinguda Agustí Ros 2B, en ple centre històric d’Agramunt, l’edifici escollit com a obrador té un gran significat per si mateix. La seva façana és una gran obra del muralista Josep Minguell i Cardenyes (Tàrrega 1959) on es reflecteixen els fonaments que defineixen el món rural: la terra, la pluja, el vent o la collita; elements que proveeixen la matèria primera dels torrons.
 
Un lloc únic on, a més de l’obrador, els visitants podran gaudir d’una zona de degustació i maridatge de torrons i xocolates, així com una àrea on descobrir documents històrics relacionats amb el torró que, juntament amb un audiovisual i peces de col·leccionista, els permetrà conèixer quina ha estat i és la història del torró a Agramunt.
 
Presentació a la Fira del Torró d’Agramunt per Jordi Cruz i Pep Nogué
Per donar a conèixer la creació conjunta, el pròxim dissabte 12 d’octubre, a les 18h, Jordi Cruz presentarà, a l’Aula del Gust de la Fira, les noves postres de Virginias que porta el seu segell: Xocolata Airejada amb Ametlles Salades i Mel caramel·litzada.
 
Tanmateix, el 13 d’octubre a les 12h, Pep Nogué, cuiner del CIB i periodista gastronòmic, serà l’encarregat de presentar a l’Aula del Tast de la Fira els sis torrons de la gama Fusión. Un d’aquests, el torró de xocolata Ruby amb pètals de rosa i caramel, va ser premiat amb dues estrelles per prop de 200 xefs i sommeliers a l’edició del International Taste Institute 2019 a Brussel·les, institució que avalua i certifica aliments i begudes i, en aquest cas, ha atorgat a Virginas la distinció del millor torró d’Europa. A més, aquesta mateixa institució també ha guardonat amb una estrella el Croqué, un torró dur tipus soufflé amb xocolata de la línia dels torrons tradicionals de la marca.
Infolleida