Vitralls per difondre la realitat política catalana al món

31/10/2018

Gerard Balcells elaborar 12 vitralls amb els rostres dels presos i exiliats politics

Les cares dels presos i exiliats polítics o dels dirigents del govern espanyol són els protagonistes del projecte “Vitralls per la República”. El vitraller Gerard Balcells ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de difondre la realitat política que es viu a Catalunya. Per fer-ho, el mestre artesà elabora dotze vitralls amb la col·laboració de quatre vitrallers més procedents de diversos països europeus.

Una vegada finalitzats els dotze vitralls, la intenció és mostrar-los, però no de forma convencional, sinó en una exposició que sigui concebuda com un espai que transmeti el mateix que un temple on s’acostumen a trobar els vitralls. Posteriorment, aquestes dotze peces seran lliurades a institucions europees com la Unesco, Amnistia Internacional, la Fundació Carter o el Monestir de Sixena. 

Per tal de finançar el projecte, Balcells ha impulsat un verkami amb recompenses per als col·laboradors com ara tallers de vitralls, visites guiades pel taller o reproduccions en paper dels vitralls que conformen aquest projecte.

Francesc García