Agramunt formarà part de la Via Verda de la Vall del Sió, que tindrà una extensió total de 77km

22/06/2020

Es tracta d'un projecte per potenciar el territori que posarà en valor les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera

Les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera lideren un projecte per habilitar una Via Verda al llarg de la Vall del Riu Sió. El projecte està agafant forma després de la reunió que han mantingut el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Conselleria de Territori amb els alcaldes dels diferents municipis que formen la Vall del Sió. A la reunió, que es va fer a principis de mes, es va acordar que la Conselleria seria l’encarregada de la redacció del projecte amb les aportacions i propostes que facin arribar els municipis.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Agramunt es començarà a treballar per valorar i estudiar per on es farà passar aquesta vida verda dins del municipi. L’objectiu és aprofitar el tram per potenciar els recursos locals i posar en valor els productes i el patrimoni agramuntí.

La Via Verda de la Vall del Sió anirà de Balaguer a Sant Guim de Freixenet, i tindrà una extensió total de 77km. Dins de la comarca de l’Urgell, la via verda passarà pels municipis d’Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt i Agramunt.

L’objectiu de la Via Verda de la Vall del Sió és fomentar el turisme en aquestes tres comarques, Segarra, Urgell i la Noguera i posar en valor el seu patrimoni.

InfoLleida