Cloenda de la 'Fira Cuida’t' de Bellpuig

18/11/2019

Des de l’Ajuntament de Bellpuig s’ha valorat positivament l’assistència de visitants i la participació d’aquests en les diferents xerrades, tallers i activitats per a totes les edats que s’hi oferien

Aquest diumenge 17 de novembre a les 8 de la tarda al pavelló poliesportiu de Bellpuig, tancava les portes de la 1a edició de la “Fira Cuida’t” de Bellpuig

La Fira Cuida’t volia promocionar l’esport i la vida saludable per mitjà de xerrades d’informació i divulgació, tallers de cuina saludable amb productes de proximitat, activitats esportives programades, i l’exposició i venda de productes de proximitat i saludables.

L’Ajuntament de Bellpuig organitzava aquest cap de setmana del 16 i 17 de novembre la Fira Cuida't, la primera fira de l'esport i de la vida saludable de la vila, una fira que és el fruit de l'evolució de la Fira Conserva't, però que posava més èmfasi en la necessitat de realitzar activitats físiques i esportives per a tota la població per tal de tenir una vida més saludable.

En aquest sentit, un valor afegit que aportava la fira d'enguany, era la implicació de les entitats esportives de la vila, i la col·laboració de l'Equip d'Atenció Primària de Bellpuig i d'INEFC Lleida, que durant la mateixa oferien activitats obertes als visitants.

A més, els tallers i xerrades d’aquesta edició anaven molt enfocats a la necessitat de fer esport, però també en el fet de fer-ho en condicions, valorant riscos i tenint en compte en cada cas la necessitat d’una correcta alimentació.

Tenint en compte que per a una correcta alimentació no es poden oblidar els productes de proximitat com a base de l’alimentació diària, a la fira s’hi trobaven com sempre productes artesanals, de proximitat i saludables. Les conserves també hi eren presents com una manera tradicional i saludable de conservar aquests productes de proximitat.

Els comerços de Bellpuig també hi tenien lloc, amb la col·laboració de l'associació de comerciants Foment de Mercats. Alguns dels comerços presentaven activitats programades, relacionades amb el benestar i la vida saludable.

A més, novament hi havia un tast de vins i es mantenia l’oferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que oferien diversos restaurants de la vila durant els dies de la fira.

Dins el recinte de la fira també hi havia un espai dedicat a la promoció turística de la vila i de la Comarca de l’Urgell, i un altre espai amb una mostra de llibres de la Biblioteca Municipal de Bellpuig.

En donar per acabada la 1a edició de la Fira Cuida’t, des de l’Ajuntament de Bellpuig s’ha valorat positivament el transcurs d’aquesta 1a edició, pel que fa a l’assistència de visitants i la participació d’aquests en les diferents xerrades, tallers i activitats per a totes les edats que s’hi oferien.

Des del consistori s’opina que s’ha assolit l’objectiu principal del certamen, el qual cercava donar a conèixer els actius de salut de la població i la riquesa d’entitats i associacions amb què compta.

Infolleida