El Mercat Medieval de Guimerà espera l’11 i 12 d’agost entre 15.000 i 20.000 visitants 

25/07/2018

El certamen també tindrà el seu apartat cultural amb la companyia La Cremallera, l’espectacle ‘Petites llibertats’ i l’exposició ‘Ritmes i motius, de Guimerà i la Vall del Corb’, amb dibuixos de l’historiador Joan Duch i Mas

Guimerà tornarà un any més a l’Edat Mitjana amb la celebració, els dies 11 i 12 d’agost, del seu Mercat Medieval, que enguany celebra la seva 24a edició. L’esdeveniment ha estat presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs en un acte en què hi han pres part la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i l’alcalde de Guimerà, Salvador Balcells, que ha dit que esperen entre 15.000 i 20.000 visitants.

Aquesta ha estat una de les xifres més rellevants que ha ofert Balcells, que també ha destacat que hi haurà “125 parades” entre les que sobresurten les d’una quinzena d’artesans, entre ells “el picapedrer, la filadora, el baster, l’artesania de bijuteria feta a mà, el vidre, els sabons naturals,...”. Balcells ha dit que, per tot, plegat, esperen entre 15.000 i 20.000 visitants, i que el Mercat Medieval és “un reclam per tal que, després, durant l’any, molta més gent vingui a visitar Guimerà”.

El 24è Mercat Medieval de Guimerà omplirà, doncs, els carrers de la vila amb un més d’un centenar de parades de productes propis de l’edat mitjana i amb una quinzena d’artesans que faran demostracions dels oficis de l’època, com ara la forja, els picapedrers, l’elaboració d’estris d’espart, macramé, cistelleria i treballs sobre pergamí. Els visitants també podran gaudir, durant tot el cap de setmana, de cercaviles o jocs medievals per als més petits, entre d’altres.

La companyia La Cremallera serà la responsable d’amenitzar les jornades. L’espectacle teatral principal, ‘Petites llibertats’, tindrà lloc a les 22.30 hores al llit del riu, tant dissabte com diumenge. La història que s’explicarà és obra del convilatà Roger Rosich i compta amb les aportacions teatrals de Wigmar Teatre i d’un nombrós grup de voluntaris locals.

Durant les jornades de fira també es podrà visitar al museu La Cort del Batlle l’exposició ‘Ritmes i motius, de Guimerà i la Vall del Corb’, promoguda per l’Associació Guimerà.info i formada per dibuixos de l’historiador local Joan Duch i Mas, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

El Mercat Medieval  de Guimerà està concebut com un projecte cultural per donar a conèixer i proposar la revitalització d'un poble, fent l'esforç de poder atendre a tots els visitants. Al llarg d’anys de Mercat Medieval, s’ha reafirmat el model de festa, s’ha establert un nombre de firaires regulars (un centenar), la importància de l’artesania i l’elaboració en directe, s’han establert espectacles de carrer, i s’ha arrodonit i subratllat la importància de l’espectacle teatral de les nits de mercat al llit del riu, en el qual es van explicant parts de la història de la població.

Infolleida