Els petits pobles, afectats per les restriccions durant el pont

05/12/2020

Els bars i restaurants dels petits pobles veien el pont de la puríssima com una bona oportunitat per remuntar després de passar per uns mesos nefastos. Finalment les restriccions s’han allargat a tot Catalunya, i malgrat que els restauradors ho entenen, creuen que no s’hauria de posar al mateix sac zones híper poblades com Barcelona i les zones rurals.

En un dia normal aquesta sala estaria plena de clients, però no és així. El pont de la puríssima era un raig d’esperança per a molts bars i restaurants de petits pobles que viuen del turisme, però la prolongació de les restriccions no els ha permès remuntar la temporada. És el cas del Vallbona Cafè de Vallbona de les Monges, que ha vist com l’afluència de clients ha disminuït en els últims mesos.

Els restauradors entenen el fet que s’allarguin les restriccions, però no veuen amb bons ulls que s’apliquin les mateixes mesures a grans ciutats com Barcelona i a petits pobles com Vallbona de les Monges.

Els propietaris asseguren que el local ofereix una labor social al poble, i creuen que tancant el cafè només perjudicaria el municipi.

David Figuerola