Interior promet més mossos a la comarca per l’onada de robatoris

06/03/2020

Reunió entre Buch i el president del consell després de l’assalt a un matrimoni que va ser emmordassat a Sant Martí || S’han denunciat uns 40 robatoris des del desembre

El president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, es va reunir ahir a Barcelona amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tractar la preocupació existent per l’augment de robatoris en habitatges des de finals de l’any passat, especialment després de dilluns passat, quan dos encaputxats van assaltar un matrimoni gran al seu domicili de Sant Martí de Maldà i els van lligar i emmordassar.

A la comarca s’ha denunciat una quarantena de robatoris des del desembre en localitats com Verdú, Anglesola, Sant Martí i Tàrrega, entre d’altres. Tots, tret del de Sant Martí, es van dur a terme quan no hi havia ningú a l’interior dels habitatges. A més, el consell de l’Urgell va reclamar incrementar els agents i les patrulles de Mossos d’Esquadra a la comarca per “garantir l’equilibri territorial”. Balcells va dir que “segons el conseller Buch, els 750 nous agents que sortiran de la convocatòria d’enguany es distribuiran majoritàriament pel territori per cobrir el dèficit existent”.

A la reunió d’ahir també va assistir la directora territorial d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer. Interior i consell també van acordar convocar a l’abril i per primera vegada una junta de seguretat comarcal amb l’objectiu de coordinar tots els agents implicats en les actuacions a dur a terme davant dels robatoris i altres emergències com els temporals, els incendis i les nevades, entre d’altres.

La junta serà presidida per Buch. Balcells va explicar que “volem establir uns mecanismes de coordinació amb els diferents agents del territori i convocar aquesta junta de forma periòdica”. D’altra banda, els Mossos continuen investigant l’assalt violent a Sant Martí de Maldà. El president de l’Urgell va comentar que “no hi ha novetats en aquest sentit tot i que esperem que doni fruits la investigació per una qüestió de tranquil·litat de tots els veïns”.
SEGRE