La segona edició de Lo Memefest retrà homenatge a Mr. Bean 30 anys després de la seva estrena

18/09/2020

La segona edició de “Lo Memefest”, el Festival de l’Humor de Ponent, retrà homenatge a la mítica sèrie d’humor ‘Mr. Bean’, que es va estrenar el 1990 a la televisió britànica amb un gran èxit d’audiència i que s’ha emès en més de 200 països del món. El festival celebrarà l'efemèride dels 30 anys d’aquest referent de l’humor projectant els 3 millors capítols  de la sèrie el divendres 9 d’octubre a les 22.30h en una pantalla gegant a la Plaça de les Nacions. L’aforament serà limitat, caldrà reserva prèvia i tindran prioritat els assistents que van comprar el Pack Memecenes.

Un altre dels plats forts del certamen serà “La tarda dels monòlegs”, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides després de vendre les 300 localitats que estaven disponibles. Tomàs Fuentes, Asaari Bibang, Ana Polo, Charlie Pee, Marc Sarrats i Godai Garcia seran els monologuistes de la segona edició que enguany se celebrarà el dissabte 10 d’octubre a les 19.30h al Càmping Municipal. Aquesta nova localització permet comptar amb un espai a l’aire lliure on es pugui controlar l’aforament i seguir tots els protocols de distància i higiene establerts.

El festival començarà el dijous 8 d’octubre a les 18.30h amb un taller teatral d’improvisació a càrrec de l’escola targarina Cruma i que es realitzarà a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara amb la inscripció gratuïta per a les 20 primeres persones que s’apuntin a [email protected]. 

Posteriorment, a les 20h a la Sala Marsà, es farà la inauguració de l’exposició “Grans Mements de la història targarina” a càrrec de l’especialista Dr. Dangskón i el seu ajudant Dr. NeGue. L’exposició es podrà visitar de dijous a diumenge (19h a 21h) i oferirà una visió particular sobre la fundació de la nostra ciutat i els moments més destacats de la seva història en clau mem. El màxim d’assistents a la sala serà de 5 persones i un encarregat anirà controlant l’afluència.

La jornada de dijous es tancarà a les 22h a la Plaça de les Nacions amb la gran final dels ‘Improssibles’, un campionat d’improvisació entre equips que ha tingut molt èxit en els últims anys al Bar Kirikú.

El divendres, l’activitat de Lo Memefest s'iniciarà a les 20h a La Soll a la Plaça de les Nacions amb el taller de mems audiovisuals a càrrec de Pol Mallafré, més conegut a la xarxa com a Mockudramas, i que s’ha fet popular pels seus vídeos carregats d’humor i bromes. Aquest mateix dijous ha rebut el Premi del Jurat del Festival Confitats en Curt dels #PremisVOC pel seu vídeo 'Confinats amb una nena de 4 anys’, que va ser encarregat per la BBC. Actualment treballa a Coolhunters de TV3 i oferirà un taller per descobrir els secrets més ben guardats a l’hora de fer mems audiovisuals.

A partir de les 21.30h s’estrenarà la primera edició de la Fira del Kebab, un homenatge gastronòmic a un dels plats més estimats de les nostres contrades i hi haurà una degustació a càrrec de restauradors locals. Posteriorment, tindrà lloc la projecció de Mr. Bean a la Plaça de les Nacions i en tots aquests actes caldrà reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat a les restriccions sanitàries.

Finalment, dissabte a les 12.30h a La Soll tindrà lloc un vermut-debat sota el títol: ‘Es pot fer feminisme amb l’humor?’ La taula rodona comptarà amb les humoristes Ana Polo, Asaari Bibang, Charlie Pee i Lyona Ivanova i tractaran humor i feminisme. El públic també podrà participar i s’aniran exposant diversos exemples per reflexionar sobre el tema.

En la presentació de Lo Memefest que ha tingut lloc aquest divendres, els organitzadors consideren que l’humor és la millor recepta en moments complicats com els actuals i han remarcat la importància de seguir apostant per la cultura malgrat el context advers. La segona edició de Lo Memefest és una iniciativa que ha sorgit d'Agrat i que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega i la col·laboració de Circuit Urgellenc, Escola Cruma, La Soll, Dispromedia i Patagraphics.

InfoLleida