Les cases rurals de l'Urgell es preparen per a la desescalada

05/06/2020

El turisme rural es convertirà aquest estiu en una opció segura per aïllar-se de la Covid-19

Després de dos mesos de parada obligada, les reserves interprovincials de les cases rurals s'activaran amb l'evolució de la desescalada. La fase 1 ha permès reobrir amb hostes de la mateixa regió sanitària, però normalment, els clients que acullen la majoria d'allotjaments rurals de l'Urgell són de fora de la demarcació.

En el cas de la casa l'Abellerol Rural, situada a Ossó de Sió, ja ho té tot a punt per tornar a obrir les seves portes. La propietària, Montserrat Carulla, afirma que "ja tenen reserves fins a sis mesos vista, inclús al desembre" i que les cancel·lacions les fan "setmana a setmana", segons avança la desescalada.

Els nous protocols de seguretat implicaran augmentar els temps d'entrada i sortida entre clients per així intensificar la desinfecció dels espais. La casa ja complia amb moltes de les mesures de seguretat que actualment es demanen per frenar el coronavirus, ja que totes les habitacions tenen bany individual i el sistema d’aire condicionat i de calefacció és aerotèrmic.

A l’entrada de la casa, s’han col·locat gels hidroalcohòlics i mascaretes. Tot i això, la propietària destaca que el turisme rural “té garanties de seguretat”, ja que les persones es poden aïllar i normalment els clients són nuclis familiars que ja vivien en un mateix habitatge o bé grups reduïts.

Per a minimitzar tot el possible el perill, tancaran algunes zones comunes com el gimnàs, l'Spa, o un vestidor que es troba a la piscina interior, la quina és de sal. 

Així, el turisme rural es convertirà aquest estiu en una opció segura per aïllar-se de la Covid-19. En aquest sentit, cal recordar que des del Consell Comarcal de l'Urgell s'ha engegat una campanya que pretén posicionar la comarca com una destinació turística de tranquil·litat en un entorn allunyat de les rutes convencionals.

 

Noèlia Burgos