L’Urgell promou el turisme sostenible per a campers i autocaravanistes

15/11/2019

Amb aquest projecte es pretén dinamitzar les poblacions de menys de 2500 habitants per contribuir a evitar-ne el despoblament

Aquest dijous el Consell Comarcal de l’Urgell ha presentat el projecte 'VanWoow' als ajuntaments i al sector turístic de la comarca  de l’Urgell. 'VanWoow' és una plataforma amb objectiu social, adreçada al públic d'autocaravanes i campers que treballa per dinamitzar municipis de fins a 2.500 habitants que tenen risc de despoblament. A través de la web 'Vanwoow' es posen en valor els atractius dels municipis per tal de poder donar a conèixer els productes de proximitat autòctons, la cultura, les experiències locals  i la realitat dels micropobles.

Amb l'arribada de caravanistes i campers s'enriqueix l'economia dels pobles i es potencia el turisme sostenible, el consum responsable i compromès amb l'entorn i el medi. Amb aquesta iniciativa, el visitant es podrà sentir com a casa, podrà conèixer la població local, tastar i  comprar els productes locals i descobrir les tradicions locals;  amb l’economia solidària, la cooperació i el consum responsable com a principis que inspiren.

En la presentació d’aquest dijous, hi han participat prop de 40 agents públics i privats de la comarca, interessats en aquesta actuació, que serà molt important, tant per als ajuntaments com per al sector turístic privat.  En aquests moments l’Urgell disposa de tres pàrquings per a autocaravanes ubicats a les poblacions de Tàrrega, Vallbona de les Monges i Preixana.
Infolleida