Tàrrega celebrarà un Carnaval virtual i presenta ‘La Toltes’, una nova mascota

05/02/2021

La festa se celebrarà de l’11 al 12 de febrer i estrena la figura de la ‘Toltes’, una nova mascota pels més petits

La Comissió de Carnestoltes de l'Associació Agrat, amb el suport de la Regidoria de Cultura ha estat l'encarregada per 10è any consecutiu d'organitzar l'esdeveniment més esbojarrat de l'any. Enguany, però, a conseqüència de la pandèmia s'ha preparat una versió en línia la qual tindrà lloc del 11 al 14 de febrer i que podreu seguir pels canals oficials del Carnaval.

El tret de sortida el donarà el Carnestoltes Infantil, que enguany es viurà durant una setmana sencera a les escoles de la ciutat. El taller d'arts escèniques de Tàrrega - CRUMA, dinamitzarà les activitats i, com a novetat, es presentarà La Toltes, que esdevindrà la figura protagonista del carnestoltes infantil d'ara endavant. Tanmateix, l'últim dia lectiu de la setmana la Toltes i els seus acompanyants, faran una ruta pels patis de les escoles de Tàrrega.

Durant la nit, per tal de seguir amb el tradicional sopar del dijous gràs, les Tietes més professionals donaran consells via streaming per elaborar les millors receptes des de casa, per tal que els targarins i targarines puguin gaudir d'un meravellós sopar.

El divendres com, ja és tradició, serà el torn del Comerçtoltes i la nit dels pijames. Per la tarda els esbirros reials visitaran els comerços inscrits, hi haurà molts premis i fins i tot premi amb vot pupular. Per la nit, serà el moment de posar-se el millor pijama i participar en el concurs de TikToks i elixirs targarins que es farà per les xarxes socials. Tanmateix, es podrà gaudir via streaming de les magnifiques actuacions de Pascual i Desnatats, Her Majestry, Dj Lau i d'un
podcast Del Pati de la mà de Quim Gassó i Cesc Sarri.

Durant el dissabte tocarà treure la pols a les disfresses i desfilar pels carrers de Tàrrega, anar a fer el vermut disfressat i compartir moltes fotos i vídeos del Carnestoltes a les xarxes socials, tot esperant el discurs del rei o la reina d'enguany, a les sis de la tarda, en directe i multiplataforma a @carnavaltarrega.

Per tancar una edició especial del Carnestoltes, el diumenge hi haurà dos sessions de l’espectacle infantil Disco per a Xics de la companyia Fadunito, al Teatre Ateneu de Tàrrega, a les 12 i 16h. Per poder assistir a l'esdeveniment s'hauran de comprar les entrades (3€) a www.culturatarrega.cat. Finalment, per no perdre la tradició, el diumenge al migdia es viurem de nou l'entrenament de la sardina, en què tots els targarins i targarines hauran de buscar la disfressa de sardina més extravagant i sortir a fer el vermut, tot esperant el testament reial que es farà a través de les xarxes socials.

Com a novetat, del 8 al 14 de febrer es podrà participar en el Concurs de Decoració de Balcons, per contribuir a decorar la ciutat entre tots i totes. Per participar, s'haurà de penjar una foto del balcó etiquetant a foment tarrega (@fomentarrega) i el compte oficial de carnaval (@carnavaltarrega). Els tres millors balcons guanyaran un xec per gastar a les botigues de Foment Tàrrega.

Per altra banda, en simultaneïtat al concurs de balcons, es durà a terme el Concurs de Disfresses per Grups Bombolla, en què els participants, hauran de penjar les
seves fotos a les xarxes socials etiquetant a @carnavaltarrega en algun dels fotoculs que hi haurà repartits per Tàrrega.

En aquesta edició inèdita del Carnestoltes, les xarxes socials jugaran un paper fonamental, és per això que des de la comissió de Carnestoltes de l'Agrat, 's'anima a tots els targarins i targarines a seguir els canals oficials del Carnaval i a compartir les fotos i vídeos d'aquesta edició especial a través de les seves xarxes socials etiquetant a: @carnavaltarrega (Instagram, Youtube, Twiter i Facebook).
Noèlia Burgos