Una vintena d’entitats a l’acte institucional de la Diada a Tàrrega, que s’adapta per la Covid-19

11/09/2020

Aforament limitat i públic assegut amb distància i mascareta

Tàrrega ha celebrat avui l’acte institucional de la Diada adaptant-lo a les normes de prevenció sanitària contra la pandèmia. L’interior de plaça de Rafael Casanova, escenari habitual de la convocatòria, s’ha acordonat i s’ha limitat l’aforament a dues persones per entitat (amb prèvia reserva). A més, per primera vegada, els membres del consistori i el públic participant han seguit l’acte asseguts, amb mascareta i distància social. També s’han disposat circuits d’entrada i sortida a més de dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Una vintena d’entitats han respost a la crida. Sumant autoritats, teixit associatiu i públic situat al voltant de la plaça, l’esdeveniment ha congregat una vuitantena de persones. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i representants de tots els grups de l’arc consistorial (ERC, CUP, PSC i Junts per Tàrrega) han obert l’acte amb la tradicional ofrena floral al monument dedicat als Màrtirs de l’Onze de Setembre del 1714. En el seu discurs, l’alcaldessa ha rememorat la figura del President Lluís Companys -“un dels grans defensors de la nostra pàtria”- amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament per part de la dictadura franquista. La primera edil també ha citat uns emotius versos que Manuel de Pedrolo dedicà a Companys l’any 1970. Durant la seva al·locució, l’alcaldessa ha denunciat “la injusta situació que viuen els nostres presos polítics i exiliats” i ha finalitzat amb una proclama en favor de la República Catalana.

Després ha arribat el torn de les entitats dels àmbits cultural, polític, cívic, social i esportiu, succeint-se les ofrenes i els discursos amb micròfon obert per a tothom. La trobada, coordinada per la Regidoria de Cultura, ha culminat amb el cant dels Segadors, aquesta vegada sense agrupació polifònica. Totes les persones assistents han entonat l’himne sota les indicacions de Mercè Salvadó. Malgrat les limitacions que imposa la pandèmia, i tenint cura de tots els protocols sanitaris, Tàrrega ha celebrat finalment una reeixida Diada que també s’ha emmarcat en les Festes de Setembre de la ciutat. El programa continua: avui divendres, a les 6 de la tarda, La Soll oferirà màgia i teatre a càrrec de Màgic Mingo, Jam Màgia i Microteatre a la plaça de les Nacions sense Estat, indret on a les 10 de la nit també es projectaran peces audiovisuals que retraten el passat, el present i el futur de FiraTàrrega.

InfoLleida