Propostes per al cap de setmana a l'Urgell

23/06/2017

Sense plans pel cap de setmana? Para atenció, Urgell TV t'explica tot el que pots fer aquests dies!

Cap de setmana de foc, petards amb la revetlla de Sant Joan com a protagonista als municipis de la comarca. Des d'Urgell TV t'avancem com celebra cada poble la revetlla, quines activitats s'hi fan, i quins grups animaran la nit. 

Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la revetlla de Sant Joan aquest proper cap de setmana amb actes que s’allargaran fins dissabte 24 de juny. 
Divendres, a les vuit del vespre està previst que arribi la Flama del Canigó. L’acte es farà a la plaça de l’Església i la flama serà portada per un grup d’agramuntins i els membres del Club Atletisme Escatxics que baixaran la flama fent relleus des del cim del Canigó. A la plaça s’encendrà el pebeter i es farà la lectura del manifest d’aquest any.A continuació, es farà una cercavila pel casc antic de la vila amb els tabalers de l’Espetec.  A partir de les 23h s’encendrà la foguera de Sant Joan a la plaça Fondandana, i es farà una cercavila que conduirà a la gent fins a la plaça de l’Església, punt de sortida del correfoc. Al punt de la mitjanit, el grup de Diables l’Espetec farà el correfoc amb final a la plaça Fondandana. Finalitzat el correfoc, a partir de la una de la nit, el grup de versions Dskontrol  i DJ Berni amenitzaran la nit de Sant Joan. Els actes de Sant Joan continuaran el dissabte amb la paella de Sant Joan, que per segon any tindrà una vessant solidària, i amb la 37a edició de l'Aplec de Sardanes organitzar per l'Agrupació Sardanista Barretina. La cobla Vents de Riella i la cobla Jovenívola de Sabadell seran les encarregades d’amenitzar l’aplec que començarà a dos quarts de set de la tarda.

A Bellpuig els actes de Sant Joan començaran el divendres, a les 20.30h, amb l'arribada de la Flama del Canigó i la lectura del manifest. A continuació, es donarà el tret de sortida al Correfoc de les Espurnetes Foc Foll, des de la plaça Ramon Bertran, fins al pavelló, on els dimonis Foc Foll faran un espectacle i encendran la foguera de Sant Joan. La festa continuarà amb un sopar de germanor a la plaça del Poliesportiu, amenitzat per grup IRIS i DJ's. 

A la capital de l'Urgell els diables petits de la BAT seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan, amb el bateig de foc de la nova colla, un acte que s'emmarca en la rebuda de la Flama del Canigó. L'acte s'arrodonirà amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega. Tot seguit tindrà lloc un sopar popular amb animació musical.  Després, al Camp dels Escolapis, s’obrirà la Revetlla de Sant Joan a càrrec de les agrupacions OVELLA XAO, ORQUESTRA TROPICAL i DJ VERBENERO, amb entrada de franc.

El cap de setmana també tindrà una cita important pels aficionats al futbol, i és que Bellpuig acollirà el 23è Torneig Internacional de Futbol Base

Bon cap de setmana!

Francesc García